Home
Mail
Site Map

Novice

Datum: 11.03.2019

SPOŠTOVANI ČLANI DRUŠTVA

Upravni odbor društva je na redni seji dne 7. marca 2019, sprejel program dela  za leto 2019.

V nadaljevanju Vas, kot vsako leto, obveščamo o aktivnostih, ki jih načrtujemo izvesti v

letu 2019 in sicer :

KOMISIJA ZA IZOBRAŽEVANJE

Komisija za izobraževanje namerava v letu 2019 organizirati 6 posvetov.

Dva, Letno poročanje za javni sektor in Letno poročanje za organizacije, ki računovodijo po

SRS je komisija že realizirala v januarju in v začetku februarju 2019.                                                    

Za leto 2019 so planirani še posveti:

  • O izvršbi in zavarovanju

  • DDV 2019 in Brexit (davčni, carinski in morebitni drugi vplivi, spremembe poročanj: intrastat, DDV)

  • Novi standardi najemi in prihodki (s poudarkom na PRAKSI)

  • Priprave na zaključni račun za negospodarstvo in gospodarstvo.

Poskušali bomo organizirati tudi eno izmed šol ( dohodninska šola in obračun plač, računovodska šola za javni sektor, računovodska šola za gospodarstvo, šola o DDV).

 

KOMISIJA ZA REKREACIJO

Komisija za rekreacijo planira v letu 2019 naslednje aktivnosti :

1.Enodnevni izlet – Krimmlski slapovi in Tirolska, 14. september 2019

2. Enodnevni pohod na Veliko planino, 25. maja 2019

 

KOMISIJA ZA ČLANSTVO

Komisija si bo tudi v letu 2019 prizadevala v društvo privabiti nove člane, predvsem mlade, ki bodo nadaljevali naše delo tudi v prihodnje. Vabili jih bomo osebno in po e-mailu.Vsem bodočim članom bomo čim bolj podrobno predstavili delovanje društva, aktivnosti v društvu, poudarili spodbujanje strokovnega razvoja in etike, prenosa znanj, informacij in izkušenj med kolegi,  za čim boljši pristop pri vsakodnevnem delu, kot prepoznavanje novih rešitev in priložnosti.Predvsem pa se bo komisija zavzemala, da se članstvo v društvu ne bo zmanjševalo.Naprošamo vas, da po svojih močeh pomagate pri prizadevanju komisije za ohranitev števila članov oziroma, da spodbujate sodelavce k včlanitvi v društvo. S članstvom v društvu se povezujemo ter krepimo svoj poklicni status in pripadnost stroki računovodij, finančnikov in revizorjev.

Članarina za leto 2019 znaša 10,00 EUR. Člani ob vpisu oz. plačilu članarine pridobite bon v vrednosti 25,00 EUR. Bon lahko izkoristite pri nakupu produktov, ki jih ponuja Zveza RFRS, torej pri udeležbi na dogodkih, izobraževanjih, za nakup publikacij, itd. Informacije o produktih lahko najdete na spletni strani Zveze, na  http://www.rfr.si/produkti/aktualno.

Kot član društva se lahko brezplačno udeležite Dnevov Računovodij, ki bodo letos potekali 25. in 26. aprila v Portorožu, kjer bo obravnavana pereča poklicna in strokovna problematika. Prvi dan bo na okrogli mizi razprava o računovodstvu v digitalni dobi. Sledil bo Slavnostni sprejem Zveze RFR in podelitev nagrad ter zabavni večer z glasbeno skupino Mambo Kings. Drugi dan je namenjen predstavitvi posameznih strokovnih tem in razprav o njih. Program je pripravljen v sodelovanju z najvidnejšimi predstavniki stroke in uglednimi partnerji.

Članarino, prosimo poravnajte na TRR Društva št.: SI56 0510 0801 0759 038. Plačana članarina je pogoj za članstvo v društvu. Prosimo vas tudi, da nam ob plačilu članarine sporočite še vaš elektronski naslov, ker je to osnova za koriščenje storitev ter uporabo bona Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.

SEKCIJE

Sekcija za računovodstvo in sekcija za revizijo: planirata en debatni večer z aktualno temo.

 

POMEMBNO !

25. maja 2018 je začela veljati nova Uredba ( EU ) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES, ki prinaša nekatere novosti na področju varovanja osebnih podatkov.

Nova uredba določa, da mora biti privolitev konkretna, informirana in razumljiva izjava, dana z nedvoumnim pritrdilnim dejanjem in dokazljiva.

Zato vas lepo prosimo, da Izjavo – OBVESTILO POSAMEZNIKOM GLEDE OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV, ki smo vam jo poslali, skrbno preberete, izpolnite z vašimi podatki (ime in priimek, naslov, pošta, e-poštni naslov in ime društva) in podpisano vrnete na Društvo RFR Nova Gorica.

Če nam podpisane izjave ne pošljete, ne boste mogli pridobiti bona pri Zvezi RFRS in koristiti  ugodnosti, ki jih ponuja Zveza in naše društvo pri udeležbi na izletih in pohodih.

Torej aktivni (povezani) član ste, v kolikor imate plačano letno članarino 10,00 EUR ter vpošljete izpolnjeno in podpisano izjavo, na kateri je naveden vaš elektronski poštni naslov.

Vabimo vas tudi, da si aktualne novice o aktivnostih društva in obvestila, zlasti o seminarjih, poiščete na naši spletni strani www.drustvo-rfr-ng.si. Za podrobnejše informacije smo vam na razpolago ob uradnih urah na sedežu društva in preko e-pošte.

Vabimo vas, da se udeležujete posvetov ki jih organiziramo, saj je od teh največ odvisno koliko sredstev društvo lahko prispeva k družabnim prireditvam za člane. Pri prijavljenih dveh ali več udeležencih na seminar iz ene družbe, je kotizacija  za vse udeležence iz te družbe nižja za 20%.

 

Lepo pozdravljeni!

Nova Gorica, marec 2019

 

 

 Predsednica Komisije za članstvo                                                            Predsednica Društva

     Metka Burnik l.r.                                                                                 Zvonka Črmelj l.r.

 

 

 

 

 

 

 

Preberite več »

 

« Nazaj | Pokaži celoten seznam »

Postani član društva RFR Nova Gorica
Društvo Računovodij, Finančnikov in Revizorjev Nova Gorica

Erjavčeva ulica 30
5000 Nova Gorica

tel.: 05 302 20 53
fax: 05 302 20 53
e-mail: info@drustvo-rfr-ng.si
Delovni čas:
Ponedeljek: od 9:00 do 11:00
Sreda: od 9:00 do 11:00